Oppdatert:

Vigør tapte mandag kveld 3-1 borte mot Bryne 2 i #3div6. Dette var første kamp etter ferien, og Vigør manglet flere sentrale spillere pga karantene og skader.

Bryne 2 – Vigør 3-1 (1-0)
Bryne stadion

1-0 Bryne (str, 43 min)
2-0 Bryne (50 min)
3-0 Bryne (55 min)
3-1 Eskild (Magnus Hallandvik, 80 min)

Gule kort

Ingen

Startoppstilling

Alexander

Magnus Hjortland Lars-Jørgen Eskild

Thomas Stian

Fredrik Glenn Aron Martin

Benny

Bytter

Simon Abrahamsen inn for Stian fra 30. min
Fredrik Karlsen inn for Aron fra 46. min
Magnus Hallandvik inn for Alexander fra 65. min

Kamprapport

Som i første kamp etter sommerferien i fjor, slet Vigør med få disponible spillere. Av seniortroppen på 21 spillere, var kun 9 spillere tilgjengelige til denne kampen. Stian, Aron, Glenn og Alexander spilte i tillegg sine første minutter på flere måneder. Heldigvis var det juniorspillere tilgjengelige, og alle disse fikk en pekepinn på hva som venter i 4. runde av junior NM når Bryne kommer på besøk til Brun Arena lørdag 17. august.

Kampen startet med et overtak til hjemmelaget, som kom til noen farligheter, men Benny tok det som kom. Vigør fikk litt mer tak i kampen etter hvert, men det kladdet litt på den siste tredjedelen av banen. Begge lag skapte sine sjanser, Bryne de største og det var heller ikke ufortjent da de tok ledelsen på straffespark to minutter før pause. Stian spilte sin første kamp siden april, men måtte dessverre ut allerede etter en halv times spill. Simon erstattet han og gjorde det bra på venstrekanten. Storebror Aron spilte sin første kamp for året og det var avklart på forhånd at han bare skulle spille én omgang. Inn for han kom guttespiller Fredrik Karlsen som fikk sin debut for Vigørs seniorlag. Han var trygg med ballen og ryddet fint opp de gangene han ble satt på prøve.

“Det var utrolig gøy å debutere i 3.divisjon, synes det gikk helt ok og håper på flere sjanser utover høsten”, sier unge lovende Fredrik Karlsen i en kommentar. Karlsen var en av spillerne som hospiterte hos AaB under Skaw Cup i Danmark tidligere i måneden, og er en veldig lovende spiller for bruntrøyene.

Bryne scoret to raske mål like etter pause, begge av det enkle slaget. Først etter en corner hvor Vigør ikke fikk klarert og en Brynespiller kunne dunke ballen opp i nettaket. På det tredje målet var Benny uheldig med et utspill og en av hjemmelagets spillere fikk en enkel oppgave med å trille ballen i det åpne målet. Like før Bryne gikk opp til 3-0 hadde Vigør en kjempesjanse til å redusere. Alexander dro seg forbi to spillere og la ballen perfekt ut til Magnus som avsluttet over fra omtrent ti meter. Magnus Hallandvik kom inn på topp og var bevegelig og smart den halve omgangen han spilte. Han var også sterkt delaktig da Vigør fikk sin redusering. Fredrik Sørensen slo et presist innlegg som Magnus headet mot mål, men keeper reddet mesterlig. Eskild var på hugget på returen og kriget ballen over linja. Vigør spilte de siste minuttene med en mann mer på banen etter at en Brynespiler skadet armen etter en duell med Benny, vi håper det går bra med denne spilleren!

Totalt sett en fortjent seier til hjemmelaget. Vigørs unge mannskap kjempet godt, men vi lover Bryne tøffere motstand på de to turene de skal ha til Brun Arena i løpet av høsten. Thomas spilte en god kamp sentralt på midtbanen, men Vigørs beste var høyreback Martin Høyland. Han er vanskelig å komme forbi og gjør gode valg med ball. Neste kamp er allerede fredag borte mot Klepp.

Leif Otto

Kampfakta fotball.no